Culinair
Van Chasselas-druif over foie gras tot zwarte truffel
Van Chasselas-druif over foie gras tot zwarte truffel
Een ontdekkingstocht vol geuren en smaken
De regio’s Tarn-et-Garonne en de aangrenzende Gers worden regelmatig ‘de tafel van Frankrijk‘ genoemd. En daar zijn goede redenen voor.
Stel je voor: overdag maak je een heerlijke wandeling door onze prachtige natuur, of je pikt een streepje cultuur mee, en heel die dag weet je al dat je je ’s avonds weer heerlijk culinair kan laten verwennen.
Natuurlijk kan je je overdag al moeilijk bedwingen en pik je op een lokale markt al een stukje meloen mee, of proef je van onze heerlijke Chasselas druiven.
En als jouw voetjes dan toch eindelijk onder tafel schuiven, dan laat je je zeker een heerlijkheid op basis van eend voorschotelen.
Uiteraard helpen we jou graag om de beste restaurantjes, de geheime parels van de regio, te ontdekken.
Maar ook cider, safraan, cassoulet, …
Eend krijgt in Tarn-et-Garonne een prominente plaats op de tafel. ‘Confit‘ en ‘Magret‘ sieren menig menu in de betere restaurants.
Je vindt ook ganzenlever in verschillende vormen. Gebakken, half gekookt, als voorgerecht of soms als risotto, in nuggets in een taart of vergezeld van safraangelei …
Graag een stevige schotel? Proef dan zeker ook eens een lekkere Cassoulet! Met Tarbais-bonen, tomatenschil en -puree, worstjes natuurlijk …
Breng zeker ook een bezoek aan een van de vele wijngaarden van de Brulhois. Loop even langs in een wijnkelder in de buurt en proef het heerlijke resultaat van het harde werk in de wijngaard.. Ook een bezoek aan de Armagnac-boer mag zeker niet ontbreken!
Reis je door onze regio, dan word je culinair verwend. Elke dag ontdek je een nieuw palet vol heerlijke geuren en smaken!
Leuke restaurantjes in alle prijsklassen